Cine sunt cei mai puternici zece oameni prin mâinile cărora trece jumătate din mâncarea românilor

Postat la 22 august 2017 161 afişări

Şase expaţi şi patru români conduc afacerile din comerţul modern, o piaţă de 2.000 de magazine, cu afaceri anuale de 50 de miliarde de lei, adică jumătate din comerţul total cu dominantă alimentară din România.

Cine sunt cei mai puternici zece oameni prin mâinile cărora trece jumătate din mâncarea românilor

Zece executivi străini şi români conduc afacerile din comerţul modern local, o piaţă de circa 50 mld. euro şi peste 75.000 de salariaţi.

 

Businessurile pe care ei le admi­nistrează controlează mai bine de jumătate din mâncarea românilor, ast­fel că aceşti manageri sunt printre cei mai importanţi din economie.

 

Fiecare dintre cei şase expaţi şi patru români are pe mână afaceri de mi­liarde de lei şi câteva mii de salariaţi.

 

Ei conduc afacerile Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan, Metro Cash & Carry, Mega Image, Profi, Penny Market, Selgros şi Cora.

 

Lanţurile de supermarketuri, hiper­marketuri, ma­ga­zine de discount, proximitate mo­dernă şi cash & carry controlează 60% din comerţul cu dominantă alimentară.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.