Cine sapă groapa altuia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 noiembrie 2013 58 afişări

În doar câteva zile, bombiţa comisiei parlamentare de anchetă a cumpărării de către Ioana Băsescu a unor terenuri agricole în judeţul Călăraşi, declanşată de PSD, a trecut în viteză de ţinta Traian Băsescu şi s-a oprit involuntar în aliaţii de la PNL - e adevărat, cu largul concurs al acestora, care au dezvoltat conştiincios noua oportunitate de circ politic.

Cine sapă groapa altuia

Premierul Victor Ponta a afirmat că l-a sunat pe co-liderul USL, Crin Antonescu, care a fost de acord cu comisia, iar liderul Camerei, Valeriu Zgonea a adăugat că trei miniştri PNL au fost de acord. Nici Crin Antonescu, nici George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, n-au confirmat însă că PNL ar fi la curent cu o astfel de comisie. Evident, aceasta a ridicat imediat temperatura în USL, pentru simplul motiv că tema "Ponta e un mincinos" este de departe prima în arsenalul retoric al opozanţilor din PDL şi din restul dreptei la adresa PSD şi a premierului. Ca atare, rămas pe moment în afara ostilităţilor, preşedintele Băsescu a avut grijă să toarne iarăşi gaz pe focul rivalităţii potenţiale între Ponta şi Antonescu, afirmând că dacă ar fi să aleagă la prezidenţiale între cei doi, l-ar vota pe Antonescu, deşi "amândoi sunt nişte belele".

Aşa se face că, exact când părea că noul circ din USL s-a calmat, cu un acord clar între Ponta şi Antonescu pe tema înfiinţării comisiei, liderul PNL a cerut ca buclucaşa comisie să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, explicând că o cere special pentru a împiedica din timp tentaţia premierului de a se delimita prin metoda sa obişnuită (Parlamentul decide, Guvernul e ocupat să conducă ţara) de un eventual insucces al comisiei în a-l dovedi pe Traian Băsescu şi familia de fraude la achiziţia terenurilor din Călăraşi. Şi ca totul să aibă şi un final spectaculos, Antonescu a cerut şi demisia lui Traian Băsescu, spre a scuti ţara de subiectul "jenant" al anchetei asupra proprietăţilor familiei prezidenţiale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-sapa-groapa-altuia-11718176
11718176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.