Cine plăteşte: În timp ce guvernele se fac şi se desfac, cheltuielile statului cu investiţiile au ajuns la un nivel ridicol

Postat la 29 iunie 2017 116 afişări

Statul a cheltuit pentru investiţii, în primele cinci luni din an, sub un miliard de euro (4,1 mld. lei), o sumă ridicolă pentru o ţară cu un PIB de 170 mld. euro care vrea să ajungă din urmă economiile dezvoltate.

Cine plăteşte: În timp ce guvernele se fac şi se desfac, cheltuielile statului cu investiţiile au ajuns la un nivel ridicol

Investiţiile totale ale statului (din buget, din fonduri UE şi din împrumuturi) sunt în primele cinci luni din 2017 cele mai mici din ultimii zece ani, raportat la aceeaşi perioadă din anii anteriori.

Avem în primele cinci luni din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, o scădere de 54% a investiţiilor, după cum poate fi observat în urma analizei cifrelor execuţiei bugetare publicată de Ministerul Finanţelor.

Veniturile bugetului cresc, dar investiţiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani. Cheltuielile consolidate au crescut în primele cinci luni, an/an, cu 9,4% şi au făcut un salt spectaculos în mai când, comparativ cu mai 2016, au crescut cu 16%.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.