Cine este noul şef al liderului pieţei preparatelor din carne ambalate din România

Autor: Ioana Matei Postat la 15 iulie 2019 567 afişări

Cine este noul şef al liderului pieţei preparatelor din carne ambalate din România

Caroli Foods Group, liderul pieţei preparatelor din carne ambalate în România, a numit-o pe Roxana Manolescu director general al companiei, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii afacerii. Roxana Manolescu a preluat astfel poziţia de la Khaled El Solh, care a decis să îşi continue parcursul profesional în afara companiei.

Khaled El Solh s-a alăturat Caroli Foods Group în urmă cu 19 ani şi s-a ocupat de marketing şi business development până în 2010, când a devenit membru în board. Ulterior a devenit CEO în 2011, poziţie pe care a menţinut-o şi după ce compania a fost integral vândută grupului mexican Sigma Alimentos în 2017.

„Caroli Foods Group a înregistrat o creştere majoră în ultimii ani, succes reflectat şi de indicatorii financiari. Mă bucură poziţia de lider şi că suntem punct de reper pe piaţa din Romania. Am toată încrederea că şi în viitor compania îşi va continua ascensiunea. Caroli Foods Group şi angajaţii săi au reprezentat pentru mine o a doua familie şi sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea acestor ani în care am dezvoltat împreună un business din ce în ce mai puternic”, a declarat Khaled El Solh.

Roxana Manolescu, succesoarea lui El Solh la conducerea companiei, are peste 20 de ani de experienţă în economie şi finanţe, timp în care şi-a dezvoltat vaste abilităţi de leadership prin conducerea unor echipe şi proiecte diverse. Roxana Manolescu s-a alăturat echipei Caroli în anul 2007 şi, în rolul de CFO, a contribuit semnificativ la dezvoltarea şi performanţa companiei pe piaţă.

„Ca CFO am avut privilegiul să urmăresc şi să contribui la creşterea business-ului. Prin inovaţie, branduri şi produse iubite de consumatori şi investiţii în tehnologii de top am susţinut adaptarea constantă la cerinţele pieţei, construind astfel un renume la nivel naţional şi internaţional. Sunt recunoscătoare pentru rolul strategic care mi-a fost oferit odată cu noua funcţie de CEO, de a duce mai departe misiunea companiei pentru Europa de Est. Cred cu tărie că motorul acestei companii sunt oamenii: prin pasiune, dăruire şi profesionalism aceştia susţin reuşitele şi dezvoltarea companiei în continuare”, a declarat Roxana Manolescu

Potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei, Caroli Foods Group este lider pe piaţa din Romania, atât în valoare, cât şi în volum şi totodată unul dintre cei mai de succes producători de carne din Europa de Sud-Est. Compania a luat naştere în România în 1994 şi, de la înfiinţare şi până în prezent, a oferit produse alimentare de calitate pentru toate tipurile de consumatori. Portofoliul Caroli include în prezent cinci mărci: Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro şi Primo, oferind peste 200 de produse alimentare în total. Grupul operează o fabrică in Piteşti şi deţine depozite în întreaga ţară, având o flotă auto cu peste 350 de vehicule şi o amplă reţea de distribuţie.

Sigma este o companie multinaţională, lider în industria alimentară refrigerată, specializată pe producţia, comercializarea şi distribuţia de produse alimentare de calitate, inclusiv carne preparată şi conservată, brânză, iaurt şi alte alimente refrigerate şi congelate. Grupul Sigma are o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de dolari şi peste 45 000 de angajaţi în 70 de fabrici, 208 de centre de distribuţie şi peste 640 000 de puncte de vânzare. În 2018, volumul total al producţiei companiei a depăşit 1,7 milioane de tone. Sigma operează în 18 ţări din cele patru regiuni cheie: Mexic, Europa, Statele Unite şi America Latină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carne,
lider,
piata,
romania,
sef

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.