Cine este milionarul care VREA SĂ SCOATĂ Uber şi Lyft de pe piaţă

Postat la 11 ianuarie 2018 1584 afişări

Împărţirea cursei de taxi, preţuri variabile şi subscripţii all-inclusive - toate aceste servicii sunt pe cale să devină realitate în Japonia, pe măsură ce "Prinţul taxiurilor" câştigă tot mai mult teren în faţa celor de la Uber, scrie Financial Times.

Cine este milionarul care VREA SĂ SCOATĂ Uber şi Lyft de pe piaţă

Ichire Kawanabe, preşedintele operatorului de taxi Nihon Kotsu, a declarat celor de la FT că rămâne vigilent în faţa unor potenţiali rivali ca Uber sau Lyft, deşi a reuşit în mare măsură să îi elimine de pe piaţa locală.

"Nu putem să o facem imediat, dar în 3-5 ani vrem să depăşim ofertele Uber", a spus Kawanabe, care se află în fruntea celei mai mari firme nipone de taxi.

Comentariile sale evidenţiază modul în care firmele locale încearcă să reducă ameninţarea venită din partea start-up-urilor gen Uber, printr-un proces continuu de inovare.

În mod ciudat, Uber a primit recent o investiţie de 9 miliarde de dolari din partea grupului japonez SoftBank, care a devenit astfel cel mai mare acţionar al companiei de ride-sharing.

"Ca firmă, Uber nu îmi place", a mai spus şeful Nihon Kotsu. "În Japonia nu există zone gri, astfel că ride-sharing-ul este ilegal".

Kawanabe a subliniat faptul că tot mai mulţi tineri aleg să se angajeze ca şoferi de taxi, fenomenul venind ca urmare a unei campanii prin care Nihon Kotsu  arăta beneficiile acestei meserii. "În urmă cu cinci ani, am început să explicăm că aceasta este o industrie în care poţi să câştigi până la 40.000 de ani şi una care oferă un echilibru ăntre viaţa privată şi cea profesională."

Sursă foto: Financial Times

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.