Cine este cel mai mare angajator privat din România: are aproape 20.000 de angajaţi

Postat la 14 martie 2018 967 afişări

Noile centre de cercetare şi dezvoltare alături de producţia de componente electronice ale Continental din Timişoara şi Sibiu, alături de cel din Braşov, a dus grupul german la afaceri de peste 3 miliarde de euro anul trecut, devenind primul producător de subansambluri care depăşeşte acest prag vreodată în România.

Cine este cel mai mare angajator privat din România: are aproape 20.000 de angajaţi

Mai mult, grupul a ajuns deja la aproape 20.000 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri şi specialişti IT&C, adică salariaţi foarte bine plătiţi care aduc o valoare adău­gată foarte mare, spre deosebire de producătorii de cablaje care promovează investiţii mari, dar care îşi plătesc angajaţii cu minimul pe economie, sau salarii apropiate de acesta.

„În 2017, am angajat 1.500 de colegi noi. În 2018 inten­ţio­năm să creştem echipa cu peste 1.000 de persoane, în lo­curi de muncă precum software şi IT & C, inginerie elec­trică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie. Vizăm viitori colegi cu un nivel de expe­rien­ţă ce por­neşte de la tineri profesionişti la persoane cu un nivel me­diu de experienţă şi până la experţi“, a declarat Anica Stoica, directorul de resurse umane al Continental în România. Continental produce la Timişoara senzori şi unităţi de control pentru BMW Seria 7, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic limuzină din lume, dar şi pentru Porsche Panamera sau chiar celebrul SUV Bentley Bentayga, care ajunge la peste 300.000 de euro.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.