Cine este avocata de doar 26 de ani care a apărat doi dintre cei mai celebri şi periculoşi infractori din istorie

Autor: Ioana Matei Postat la 11 septembrie 2019 1354 afişări

Cine este avocata de doar 26 de ani care a apărat doi dintre cei mai celebri şi periculoşi infractori din istorie

În aprilie 2017, Mariel Colón Miró  terminase Facultatea de Drept şi căuta o modalitate prin care să facă bani, în timp ce aştepta rezultatele examenului de barou. A găsit un job de asistent paralegal vorbitor de spaniolă pe platforma Craigslist, astfel că a aplicat imediat.

A participat la un interviu, unde i s-a spus că firma avea nevoie de cineva ca să comunice cu un client referitor la un caz foarte important. Odată ce a obţinut jobul, a aflat cine era clientul apărat.

„Am căutat pe Google numele persoanei - care îmi suna cunoscut”, povesteşte ea într-un interviu acordat publicaţiei americane New York Magazine.

Numele pe care l-a căutat era „El Chapo”Archivaldo Guzmán Loera, liderul cartelului Sinaloa. Ea a ajuns astfel să facă parte din echipa clientului şi i-a impresionat pe ceilalţi avocaţi atât de mult, încât unul dintre ei a angajat-o apoi pentru a se alăturat echipei de apărare care urma să îl reprezinte pe Jeffrey Epstein, acuzat de agresiuni sexuale (înainte ca acesta să se sinucidă).

La 26 de ani, Colón Miró poate spune că primii ei clienşi au fost doi dintre cei mai „populari” acuzaţi ai secolului.

Ea a crescut în Puerto Rico şi a studiat businessul industriei muzicale la Universitatea Loyola din New Orleans. S-a înscris la studii de drept în Puerto Rico şi s-a transferat la Hofstra în primul an. Cântă într-un cor din care fac parte şi Justin Bieber, Chris Pratt şi Kevin Durant.

„Suntem cu toţii păcătoşi. Câţiva dintre noi sunt păcătoşi care au încălcat legea” a răspuns ea referitor la modul în care se raportează la clienţii pe care i-a apărat şi la faptele acestora.

Când a lucrat la apărarea lui El Chapo, a fost nevoită să se întâlnească singură cu el într-una dintre ocazii. Potrivit articolului citat, ea l-a salutat, iar el a răspuns punând mâna pe sticla care îi despărţea la închisoare. A reprodus gestul în scopul unei imitaţii a unei strângeri de mână în condiţii de maximă securitate. În următoarele trei ore, cei doi au povestit despre trecutul lor, politică şi despre alegerile care urmau în Mexic.

„Este o persoană care se face uşor plăcută. M-am simţit foarte confortabil”, a spus tânăra avocat.

Vizitele ei au continuat, ajungând apoi să fie avocatul principal care îl punea la curent cu evoluţia cazului său. Când a fost admisă în barou, El Chapo a întrebat-o dacă vrea să fie unul dintre avocaţii lui litiganţi.

Într-o noapte din iulie - lui El Chapo i s-a alăturat un vecin în închisoare - după ce  fost arestat pe aeroportul Terebero, Epstein a fost pus într-o celulă chiar lângă el (timp de o noapte). La puţin timp după, tânăra avocat a fost aleasă în echipa care se ocupa şi de cazul acestuia.

Cu trei zile înainte de sinuciderea acestuia, tânăra l-a vizitat şi a fost martor la momentul realizării testamentului său. Bloomberg a publicat un articol pe tema acestuia, care includea numele ei, în urma căruia a primit o serie de mesaje de revoltă: „Cum poţi dormi noaptea?” era principala întrebare.

„Dorm cu conştiinţa împăcată”, răspunde tânăra în cadrul interviului publicat de New York Magazine. „Dacă ai o dilemă morală, atunci această profesie nu este pentru tine. Este uşor să pierzi perspectiva umană în această profesie. Ai crede că detaşarea face lucrurile mai uşoare pentru client, dar nu este aşa. Nu poţi să pierzi niciodată empatia pentru ei. Nu vreau să o pierd niciodată. Este ceea ce mă diferenţiază.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
avocat,
primire,
cautare,
interviu,
nume

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.