Cîmpeanu: Nu se justifică înjumătăţirea claselor terminale din zonele aflate în scenariul roşu

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 aprilie 2021 29 afişări

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii din clasele terminale ale şcolilor aflate în scenariul roşu să revină la ore cu efective complete, nu doar jumătate de clasă: „Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Cîmpeanu: Nu se justifică înjumătăţirea claselor terminale din zonele aflate în scenariul roşu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că elevii revin la şcoală în data de 5 mai, cu excepţia celor din clasele terminale, care vor reveni la şcoală în data de 10 mai.

Întrebat dacă cei aflaţi în scenariul roşu revin toţi sau doar jumătate, Cîmpeanu a răspuns: „elevii de clasa a 8-a revin la şcoală pe data de 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri înainte de examenul de Evaluare Naţională, care va începe pe data de 22 iunie. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Potrivit ministrului, nu se justifică înjumătăţirea efectivelor de elevi în clasele terminale, atunci când în condiţii similare, respectiv suprafeţe identice ale claselor, cei de clasa a 4-a, de exemplu, pot merge toţi la şcoală.

„Am solicitat eliminarea acestei condiţii. De asemenea, am cerut reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o încă din martie pentru a se putea permite prezenţă fizică în toate şcolile speciale. Este vorba despre 185 de şcoli în care învaţă 27.750 de elevi”, spune Cîmpeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
şcoală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.