Cîmpeanu: Anchetă disciplinară în cazul profesorului acuzat că a fotografiat eleve la toaletă

Autor: Andreea Tobias, Dan Lungu Postat la 02 octombrie 2015 90 afişări

O anchetă disciplinară a început, vineri, la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, în cazul profesorului de sport acuzat că ar fi fotografiat eleve la toaletă, declară ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia concluziile cercetării vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări, că Ministerul Educaţiei a dispus, vineri dimineaţă, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Încă din această dimineaţă, de la ora 8.00, la şcoala 164 din Bucureşti, din Sectorul 6, se află o echipă care realizează cercetarea disciplinară, vom avea rezultate preliminarii la nivelul acestei zile şi săptămâna viitoare, la început, vom avea şi concluzia colegilor care efectuează cercetarea disciplinară. În paralel, este foarte bine că se derulează, dincolo de aria de competenţe a Ministerului Educaţiei, şi o cercetare pe linie penală pe baza unei sesizări la Poliţia Municipiului Bucureşti”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă nu ar trebui să existe o mai mare atenţie în selecţia cadrelor didactice astfel încât să nu se mai întâmple incidente precum cel de la şcoala respectivă, ministrul Educaţiei a răspuns că ministerul pe care îl conduce a avut "intervenţii ferme” în astfel de cazuri.

"Evident că este necesară o atenţie mai mare. Îmi pare rău că uneori se uită intervenţiile ferme din ultima perioadă în fiecare caz în parte. Se uită iniţiativele sistemice pe care le avem pentru asigurarea disciplinei în şcoli, pentru eliminarea actelor de violenţă şi a altor acte de natura celor menţionate", a răspuns Câmpeanu.

Ministrul Educaţiei a participat, vineri, la festivităţile de deschidere a noului an universitar la Universitatea "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Profesorul de sport este suspectat că fotografia eleve de clasa a II-a în baia unităţii de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Bucureşti dispunând ca în locul acestuia să intre la ore un alt cadru didactic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROFESOR,
MINISTRU,
CERCETARE
/actualitate/cimpeanu-ancheta-disciplinara-in-cazul-profesorului-acuzat-ca-a-fotografiat-eleve-la-toaleta-14786086
14786086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.