Chuck Hagel: Bashar al-Assad ar putea profita de raidurile americane împotriva grupării Stat Islamic

Autor: Gaidau Ion Postat la 31 octombrie 2014 35 afişări

Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ale cărui trupe luptă împotriva unei multitudini de grupări rebele, ar putea profita de raidurile aeriene americane efectuate împotriva unor obiective ale organizaţiei Stat Islamic (SI), a recunoscut joi secretarul american al Apărării, citat de AFP.

Statele Unite şi coaliţia internaţională efectuează zilnic bombardamente în Siria şi în Irak asupra unor obiective ale extremiştilor sunniţi, pentru a "sprijini Guvernul irakian şi pentru a securiza întregul Orient Mijlociu", a declarat Chuck Hagel în cursul unei conferinţe de presă, la Washington.

Însă, ţinând cont de faptul că SI este atât inamic al Washingtonului, cât şi al regimului de la Damasc, "în mod sigur", Bashar "al-Assad poate trage profit" din campania aeriană împotriva jihadiştilor.

Cu toate acestea, Statele Unite vor continua să ceară plecarea de la putere a preşedintelui sirian, a dat asigurări Hagel.

Aceste declaraţii ar putea da apă la moară opozanţilor strategiei pentru Siria a preşedintelui american şi relevă chiar şi scepticismul lui Chuck Hagel faţă de politica siriană a administraţiei Obama.

Într-o notă adresată lui Susan Rice, consiliera pentru Securitate Naţională a lui Barack Obama, secretarul Apărării a avertizat că strategia Statelor Unite în Siria "riscă să se pericliteze" tocmai din cauza confuziei legate de poziţia americană faţă de Bashar al-Assad, potrivit New York Times.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SIRIA,
JIHADIŞTI
/actualitate/chuck-hagel-bashar-al-assad-ar-putea-profita-de-raidurile-americane-impotriva-gruparii-stat-islamic-13481428
13481428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.