Chirurg din România, obligat să plătească cea mai mare amendă penală din istoria instanţelor româneşti. A primit şi 3 ani de închisoare cu suspendare

Postat la 31 ianuarie 2018 748 afişări

Chirurgul plastician Sorin Velicu a primit cea mai mare amendă penală înregistrată pînă acum în instanţele româneşti. Magistraţii din Braşov i-au dat fostului angajat al spitalului Judeţean Braşov o amendă de 100 de mii de lei.

Chirurg din România, obligat să plătească cea mai mare amendă penală din istoria instanţelor româneşti. A primit şi 3 ani de închisoare cu suspendare

Medicul a fost acuzat şi judecat că a luat mită de la pacienţi, dar şi că a dat la rîndul sau şpagă unor doctori din Craiova care l-ar fi ajutat să o angajeze pe soţia sa, tot medic, într-un spital public, informează monitorulexpres.ro

Pe lîngă uriaşa amendă penală, doctorul Sorin Velicu a fost condamnat şi la 3 ani de închisoare cu suspendare, precum şi la 4 ani de interdicţie în profesarea medicinii în sistemul public de sănătate.

Odată cu recunoaşterea vinovăţiei şi semnarea acordului în faţă magistraţilor medicul a achitat integral amenda plus banii luaţi că şpagă – în total 157 de mii de lei.

Potrivit procurorilor braşoveni, Sorin Velicu, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Secţia Chirurgie Plastică şi Reparatorie, lua mită de la pacienţi încă din 2013. Deşi pacienţii care doresc să fie supuşi unor operaţii estetice plătesc o parte din costul operaţiei către spital, medicul lua sume suplimentare de la aceştia, informează bzb.ro.

Mita se învârtea în jurul sumei de 1.000 de lei, spre exemplu, pentru o operaţie de corectare a formei nasului, după cum reiese din declaraţiile procurorului Adrian Aldea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Până acum, procurorii au reţinut 13 acte materiale. „Noi am reţinut faptul că medicul a primit de la pacienţii pe care-i opera sume de bani în legătură cu operaţiile pe care le efectua”, a declarat procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.