Chinezii se aliază cu arabii de la Saudi Aramco şi pun pe masă 10 miliarde de dolari pentru un complex de rafinării

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 februarie 2019 623 afişări

Chinezii se aliază cu arabii de la Saudi Aramco şi pun pe masă 10 miliarde de dolari pentru un complex de rafinării

Saudi Aramco, compania deţinută de statul saudit, a semnat un acord pentru crearea unui joint venture cu conglomeratul chinez Norinco, prin care cele două părţi vor să construiască un complex petrochimic şi de rafinării în oraşul Panjin din China, proiectul fiind estimat la peste 10 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Aramco şi Norinco, împreună cu Panjin Sincen, vor forma o nouă companie numită Huajin Aramco Petrochemical, ca parte a unui proiect de include o rafinărie cu capacitatea de 300.000 de barili pe zi.

Acordul a fost semnat în timpul viziei prinţului saudit Mohammed bin Salman în Beijing.

Aramco va deţine 35% din noua companie, cu Norinco şi Panjin Sincen deţinând 36%, respectiv 29%.

Aramco va furniza 70% din petrolul crud necesar funcţionării complexului, care ar trebui să devină operaţional în 2024.

Acordul „este o dovadă clară a strategiei Saudi Aramco de a trece dincolo de relaţia vânzător-cumpărător, către una unde poate face investiţii semnificative pentru a contribui la creşterea şi dezvoltarea economică a Chinei”, spune CEO-ul Aramco, Amin Nasser.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
complex,
chinezi,
miliarde,
rafinare,
arabi,
companie,
acord,
beijing

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.