Chinezii dau lovitura: au inventat reţeaua care nu poate fi spartă de hackeri

Postat la 11 iulie 2017 138 afişări

Un oraş din China a testat cu succes o reţea informatică imposibil de atacat de hackeri, în contextul preocupărilor Beijingului pentru contracararea spionajului, generând speranţe privind implementarea la nivel comercial a sistemelor de comunicaţii cuantice, informează cotidianul Financial Times.

Chinezii dau lovitura: au inventat reţeaua care nu poate fi spartă de hackeri

Consiliul municipal din Jinan, un oraş situat în estul Chinei, a transmis luni că departamentele administraţiei locale vor începe utilizarea reţelei cuantice de comunicaţii de la sfârşitul lunii august.

"Intenţionăm să utilizăm reţeaua pentru informaţii privind apărarea naţională, pentru date financiare şi alte domenii; sperăm să fie un proiect pilot care, dacă va avea succes, să poată fi utilizat în China şi în întreaga lume", a declarat Zhou Fei, director adjunct al Institutului pentru Tehnologie Cuantică din Jinan.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.