China interzice exportul mai multor bunuri către Coreea de Nord

Postat la 05 februarie 2018 70 afişări

Autorităţile chineze au anunţat, luni, introducerea unei liste suplimentare privind bunurile interzise la export către Coreea de Nord, adăugând că anumite componente ar putea fi utilizate pentru construirea unor arme de distrugere în masă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

China interzice exportul mai multor bunuri către Coreea de Nord

Lista include produse cu dublă utilizare, adică bunuri şi tehnologii care pot fi utilizate atât în scopuri civile, cât şi în scopuri militare, inclusiv produse care pot ajuta în vreun fel la fabricarea armelor nucleare sau a altor dispozitive nucleare explozive.

Ministerul chinez al Comerţului a precizat că actualizarea listei privind exporturile interzise vizează transpunerea celor mai recente sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord, impuse în 2017.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.