China este "profund dezamăgită" de actul privind bugetul apărării SUA pentru 2019

Postat la 14 august 2018 76 afişări

Ministerul chinez de Externe a afirmat marţi că este profund dezamăgit de "conţinutul negativ" la adresa Chinei din actul promulgat de preşedintele american Donald Trump privind bugetul apărării SUA pentru 2019, relatează site-ul agenţiei Reuters.

China este "profund dezamăgită" de actul privind bugetul apărării SUA pentru 2019

Afirmaţiile Ministerului de Externe din China au fost făcute pe fondul tensionării relaţiilor între cele două state în urma izbucnirii unei dispute comerciale între Washington şi Beijing.

Legea promulgată luni descrie "competiţia strategică pe termen lung" cu China drept o prioritate de top pentru Statele Unite, care vor să ajute la îmbunătăţirea capabilităţilor de apărare ale Taiwanului. De asemenea, aceasta autorizează cheltuielile militare şi atenuarea controalelor privind contractele guvernului SUA cu firmele chineze ZTE Corp şi Huawei Technologies Co Ltd .

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.