China, cea mai mare piaţă auto din lume, se deschide pentru marii producători globali: BMW investeşte 3,6 miliarde de euro în piaţa din China pe fondul unei legislaţii mai permisive lansate de statul chinez

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 octombrie 2018 117 afişări

China, cea mai mare piaţă auto din lume, se deschide pentru marii producători globali: BMW investeşte 3,6 miliarde de euro în piaţa din China pe fondul unei legislaţii mai permisive lansate de statul chinez

Producătorul auto german BMW va plăti 3,6 miliarde de euro pentru a prelua controlul businessului principal pe care îl conduce în China, acestea fiind prima mutare majoră făcută de un producător global înspre această piaţă, în contextul în care Beijingul începe să relaxeze legislaţia cu privire la proprietate, deschizând astfel cea mai mare piaţă din lume, potrivit Reuters.

Producătorul auto de lux a transmis joi că îşi va mări participaţia în venture-ul pe care îl are cu Brilliance China Automotive Holdings de la 50% la 75%, tranzacţia fiind în vigoare din 2022, când se va schimba legislaţia şi se va elimina plafonul cu privire la dreptul de proprietate.

În urma acestei mutări, BMW ar urma să mute mare parte din producţie în China, protejându-şi astfel profiturile pe fondul unui conflict comercial din ce în ce mai intens între Washington şi Beijing, care a dus la creşterea costurilor de import pentru autovehiculele BMW produse în fabrica din Carolina de Sud.

Această tranzacţie marchează de asemenea şi începutul unei noi ere pentru producătorii auto străini. Până acum, legislaţia nu permitea unui producător auto străin să deţină mai mult de 50% dintr-un venture în China. Noul pachet legislativ i-ar putea încuraja şi pe rivalii de la Daimler să facă paşi mai curajoşi spre cea mai mare piaţă auto din lume.

„Ne îmbarcăm acum într-o nouă eră”, spune Harald Krueger, şeful BMW, în cadrul unui discurs pe care l-a ţinut în Shenyang, în nord-estul Chinei, acolo unde este situat joint-venture-ul cu Brilliance China Automotive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
auto,
bmw

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.