China alocă 40 de miliarde de dolari pentru finanţarea proiectului unui nou Drum al Mătăsii

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 27 aprilie 2015 441 afişări

China a alocat 40 de miliarde de dolari pentru un fond numit Drumul Mătăsii, al cărui rol este facilitarea şi dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Europa şi Asia, a declarat preşedinta Asociaţiei Antreprenorilor Chinezi în Rusia, Cai Guiru, relatează Sputnik.

"În prezent au fost alocate 40 de miliarde de dolari pentru fondul Drumul Mătăsii şi dezvoltarea unor proiecte de investiţii. Prima tranşă de 10 miliarde de dolari se află deja în conturile fondului", a spus Guiru într-o întâlnire cu şeful serviciului federal rus pentru migraţie.

Guiru şi-a exprimat speranţa că firmele din Rusia vor fi interesate să se alăture proiectului.

"Rusia ar trebui să joace un rol mai important în atragerea de investiţii din partea acestui fond", a subliniat Cai Guiru, adăugând că partea rusă nu a creat deocamdată un portofoliu de investiţii chineze.

Proiectul Drumul Mătăsii, menit să conecteze economic China şi Europa, a fost introdus de preşedintele Xi Jinping în 2013. Cu acest proiect, autorităţile de la Beijing vor să îmbunătăţească legăturile politice, să dezvolte infrastructura de transport între Oceanul Pacific şi Marea Baltică, să reducă barierele din cale comerţului şi investiţiilor şi să extindă acordurile în domeniul utilizări monedelor naţionale în relaţiile comerciale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
DRUMUL MĂTĂSII,
INVESTIŢII
/actualitate/china-aloca-40-de-miliarde-de-dolari-pentru-finantarea-proiectului-unui-nou-drum-al-matasii-14161500
14161500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.