Cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie au primit o scrisoare DESCHISĂ din partea premierului britanic Theresa May. Documentul care vizează peste 200.000 de români

Postat la 20 octombrie 2017 469 afişări

Premierul britanic, Theresa May, a făcut publică o scrisoare deschisă adresată direct cetăţenilor Uniunii Europene care trăiesc în Regat, prin care a ţinut să-i asigure, din nou, că le vor fi respectate drepturile.

Cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie au primit o scrisoare DESCHISĂ din partea premierului britanic Theresa May. Documentul care vizează peste 200.000 de români

Aceasta a descris pe scurt modul în care va funcţiona sistemul de acordare a rezidenţei: „Criteriile aplicate vor fi simple, transparente şi strict în concordanţă cu acordul încheiat pentru Brexit. Oamenii care vor aplica nu vor trebui să dea socoteală pentru fiecare călătorie în şi în afara ţării", se arată în documentul transmis de prim ministrul Marii Britanii.

„Ştiu că mulţi se vor uita către noi, liderii celor 28 de state din Uniunea Europeană, dorind să le demonstrăm că punem oamenii mai presus de orice.

De-a lungul acestui proces cred că am fost foarte clară în privinţa faptului că drepturile cetăţenilor sunt prioritatea mea numărul 1. Şi ştiu că şi liderii celorlaltor state au acelaşi scop: să apere drepturile cetăţenilor UE care trăiesc în Regatul Unit şi pe ale britanicilor care trăiesc în Uniunea Europeană. Vreau să mai dau încă o dată asigurări că această problemă rămâne o prioritate, că ne unesc principii-cheie şi că punctul de maximă concentrare în săptămânile care vin va fi acela de a livra o înţelegere care să funcţioneze atât pentru oamenii din Marea Britanie, cât şi pentru cei din UE", îşi începe Theresa May scrisoarea.

Citiţi continuare pe mediafax.ro

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.