CertAsig a înregistrat prime brute subscrise de 8,6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Autor: Ioana Matei Postat la 28 noiembrie 2014 63 afişări

CertAsig a înregistrat prime brute subscrise de 8,6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Compania de asigurări CertAsig a menţinut rezultate solide în primele 9 luni din 2014, obţinând o creştere uşoară de 1% a primelor subscrise. Piaţa asigurărilor generale în România continuă un trend descendent, înregistrând o scădere globală de 6% a primelor totale subscrise, potrivit datelor ASF pentru primul semestru.

În primele 9 luni din 2014, CertAsig a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 8.6 milioane de euro, faţă de un rezultat similar de 8.5 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2013. Strategia companiei este axată în continuare pe segmentul corporate, CertAsig concentrându-se pe produse şi clase de asigurări specializate.

CertAsig a mizat pe segmente sale cheie, respectiv asigurările dedicate domeniilor inginereşti, asigurările de bunuri comerciale, asigurările de răspunderi civile şi asigurările maritime. Asiguratorul a realizat peste 1.1 milion de euro (1.138.953 euro) în prime subscrise în clasele de asigurări pentru domeniile inginereşti. Acest segment reprezintă 13% din totalul primelor subscrise şi a înregistrat  o creştere de 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu prime subscrise de 917.529 euro, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, asigurările de răspunderi civile au devenit de asemeni unul din segmentele cu cea mai buna evoluţie în portofoliul CertAsig, generând 10.6% din totalul primelor. Asigurările de bunuri, deşi cu o pondere scăzută,  reprezintând 4% din portofoliul CertAsig, şi-au dublat volumul de prime subscrise, ajungând la 360.000 euro. Asigurările de garanţii au continuat să aibă o pondere importantă în portofoliul CertAsig, generând prime subscrise de 2.580.000 euro.

CertAsig şi-a continuat strategia de a se axa pe segmente de nişă,  devoltând produse de asigurări specializate, cum ar fi asigurările pentru cargo şi bunuri în tranzit. Această nişă, care reprezintă doar 0.5% din piaţa asigurărilor generale în România, şi-a dublat ponderea până la 4.5% din portofoliul CertAsig, în primele 9 luni din 2014.  CertAsig a înregistrat aproape 400.000 euro în prime subscrise în acest an din asigurări de cargo şi bunuri în tranzit, o creştere de 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

CertAsig s-a dezvoltat dintr-o companie de asigurări mică, locală, cu prime subscrise de abia 0.6 milioane de euro în 2007 şi a devenit un asigurător cu puncte de lucru în România, Bulgaria şi Turcia   şi prime totale subscrise de 12 milioane de euro în anul 2013. Compania se clasează în prezent pe locul 12 din punct de vedere al totalului primelor subscrise în topul asiguratorilor non-viaţă / non-auto din România.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/certasig-a-inregistrat-prime-brute-subscrise-de-8-6-milioane-de-euro-in-primele-noua-luni-ale-anului-13667570
13667570
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.