CertAsig a înregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise de 14,5 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de 2014

Autor: Ioana Matei Postat la 01 aprilie 2016 130 afişări

CertAsig a înregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise de 14,5 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de 2014

Compania de asigurări CertAsig, care este specializată în produse de asigurări pentru companii şi are o cotă de 2% din piaţa asigurărilor generale în România, şi-a majorat volumul total de prime subscrise anul trecut cu 12%, ajungând la un total de 14,5 milioane euro, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei.

Strategia CertAsig este de a se adresa exclusiv companiilor, pentru care dezvoltă produse de asigurari specializate pentru domeniile lor specifice de activitate, prin intermediul brokerilor. Peste 6.000 de companii şi-au asigurat fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajaţii, contractele, sau afacerile în derulare la CertAsig, 99% alegând produsele CertAsig prin intermediul brokerilor de asigurare.

«2015 a fost al 6-lea an consecutiv de creştere a primelor subscrise pentru CertAsig. Ne-am concentrat în continuare pe subscrierea de business de calitate, şi nu de „business cu orice preţ”. Am reuşit încă un an de creştere bună, datorită produselor noastre specializate, nivelului foarte bun de competenţă al colaboratorilor noştri şi procedurilor noastre corecte şi rapide în procesarea daunelor. Experienţa noastră în asigurări corporate şi abordarea pragmatică sunt avantaje puternice, pe care clienţii şi brokerii le apreciază din ce în ce mai mult», spune James Grindley, CEO CertAsig,

Geografic, Romania este piaţa principală pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a deschis o sucursală în 2014, este încă la începutul activităţii şi a avut o pondere mai mică în volumul primelor subscrise, dar în continuă creştere. Asigurările maritime în Turcia şi regiunea Mării Negre reprezintă în continuare un segment cheie pentru CertAsig, generând 27% din totalul primelor în 2015, respectiv 3.9 milioane euro.

Asigurările pentru bunuri şi proprietăţi comerciale şi industriale au avut o evoluţie foarte puternică pentru CertAsig în 2015, volumul primelor subscrise în aceste clase de asigurări crescând cu 21%, până la 3 milioane euro. CertAsig a reuşit o creştere notabilă şi pe asigurările de răspundere civilă generală şi profesională, primele  subscrise înregistrând o creştere cu 12%, până la un total de 1.66 milioane euro. «Am observat o tendinţă foarte clară din partea companiilor, de atenţie sporită la tot ce înseamnă asigurări de răspundere generală. De la atenţie la intenţie şi apoi la acţiune, mai e însă drum lung, iar piaţa este încă la început ca nivel de conştientizare a riscurilor şi responsabilităţii firmelor faţă de angajaţi, faţă de clienţi, faţă de public în general. Dar managerii încep să simtă în mod direct nevoia unor asigurări adecvate : fie sunt presaţi de nevoia de a fi competitivi pe pieţe externe, fie ca o consecinţă a mediatizării intense a unor evenimente tragice (accidente sau probleme extinse de sănătate cauzate de serviciile sau produsele unor companii). Gradul de informare al clienţilor este în creştere clară, ceea ce va stimula şi mai mult cererea pentru produsele noastre de nişă», spune James Grindley.

CertAsig şi-a întărit poziţia în ce priveşte asigurările de garanţii, în care compania este al doilea jucător ca mărime în România. În 2015, CertAsig a crescut în acest segment cu 15% faţă de anul anterior, ajungând la o  valoare totală a primelor subscrise în această clasă de 4.56 milioane de euro. CertAsig a achitat în 2015 daune în valoare totală de 4.39 milioane euro, faţă de 4 milioane euro în anul anterior, compania având printre cele mai  rapide proceduri de procesare a dosarelor de daune.

Cea mai mare daună achitată în 2015 a fost în valoare de peste 0.8 milioane €, fiind plătită în cadrul unei asigurări de garanţie de bună execuţie, subscrisă pentru o fabrică de piese electrice din Transilvania. Printre cele mai mari daune achitate de asigurator au mai fost o daună de 1 milion de USD la o poliţă de asigurare maritimă în Turcia, precum şi o daună de 1.57 milioane RON la o poliţă de asigurare de proprietate la o clădire-monument istoric din Bucureşti, afectată de un incendiu.

CertAsig este o companie de asigurări românească, cu sediul în Bucureşti, România şi operaţiuni în România, Turcia şi Bulgaria. Acţionarul majoritar al companiei este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, în ţări din Europa Centrala şi de Est. Royalton Capital Investors numără în rândul investitorilor nume precum Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul European de Investiţii (FEI) şi Alpha Associates. Cu sucursale în Constanţa, Timişoara şi Cluj, reprezentanţe regionale în Suceava, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, un birou de legătură în Istanbul (Turcia) şi o sucursală în Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipă de peste 80 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/certasig-a-inregistrat-anul-trecut-un-volum-de-prime-brute-subscrise-de-14-5-milioane-de-euro-in-crestere-cu-12-fata-de-2014-15184041
15184041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.