O echipă de biologi marini a descoperit pe fundul oceanului o nouă formă de viaţă

Postat la 29 iulie 2016 1027 afişări

O echipă de biologi marini a descoperit pe fundul oceanului o nouă formă de viaţă

Descoperitorii ,,globului violet" au avut, de asemenea, parte de un moment amuzant.

O echipă de biologi marini a descoperit în largul coastei Californiei de Sud, pe fundul oceanului, o nouă formă de viaţă. Specialiştii de la Ocean Exploration Trust, aflaţi pe vasul E/V Nautilus, nu îşi pot da seama ce este acest animal, însă până să se lămurească l-au denumit cât se poate de sugestiv ,,Blobus Purpilis", datorită culorii violet pe care creatura prezentată în clipul de mai jos o are.

Animalul a fost observat cu ajutorul unui vehicul subacvatic utilizat în mod normal pentru studierea coralilor. În încercarea de a descrie ,,globul violet", specialiştii au presupus că el este fie o creatură marină nevertebrată cunoscută sub numele de ,,tunicier", fie sacul embrionar al unei alte creaturi marine.

,,M-am încurcat. N-am nicio idee. Nici măcar nu pot presupune ce este", a spus unul dintre cercetătorii care au participat la descoperire.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.