CEO-ul Starbucks a anunţat ce se va întâmpla cu angajaţii lanţului de cafenele în contextul crizei generate de coronavirus

Autor: Ioana Matei Postat la 28 martie 2020 1123 afişări

CEO-ul Starbucks a anunţat ce se va întâmpla cu angajaţii lanţului de cafenele în contextul crizei generate de coronavirus

CEO-ul Starbucks din Statele Unite, Kevin Johnson, insistă că lanţul de cafenele îşi va plăti angajaţii în următoarele 30 de zile chiar dacă unităţile sunt închise sau dacă angajaţii nu vor să vină la serviciu în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit unui articol publicat de Daily Mail. În acelaşi timp, alte firme din Statele Unite iau măsuri similare pentru a-şi păstra angajaţii şi după ce pandemia s-a încheiat. 

„Ne-am luat un angajament faţă de toţi partenerii noştri din Statele Unite şi Canada că în următoarele 30 de zile vom continua să îi plătim, chiar dacă localul este închis sau dacă nu se simt confortabil să vină la serviciu” a anunţat el în cadrul emisiunii Good Morning America vineri, 27 martie. 

Reprezentanţi ai lanţului hotelier Wynn Resorts oferă de asemenea angajaţilor salariile timp de o lună. CEO-ul companiei, Matt Maddox, spune că mai degrabă îi plăteşte pe angajaţii care nu sunt activi decât să îi înlocuiască după ce epidemia se va încheia. 

„Nu îmi pot imagina cum ar fi să caut şi să angajez 13.000 de persoane din nou. Aş prefera să păstrez cunoştinţele şi experienţa pe care le am acum prin actualii angajaţi în ceea ce priveşte standardele de servicii” a declarat el la CNBC la începutul acestei săptămâni. În Statele Unite, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la peste 90.000. În acelaşi timp, numărul cererilor de şomaj a urcat la 3,28 de milioane, de patru ori mai mult decât recordul anterior. 

Trei milioane de persoane au aplicat pentru şomaj între 14 şi 21 martie. Până la data de 14 martie, numărul cererilor iniţiale de şomaj era de 282.000.  

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.