Centrul Londrei dă tonul schimbării în sustenabilitate: Va funcţiona complet pe energie regenerabilă din luna octombrie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 iunie 2018 495 afişări

Centrul Londrei dă tonul schimbării în sustenabilitate: Va funcţiona complet pe energie regenerabilă din luna octombrie

Londra setează un exemplu de urmat cu privire la trecerea la sustenabilitate până la sfârşitul anului. Începând din octombrie, centrul istoric şi districtul de business al Londrei va funcţiona 100% cu energie regenerabilă, potrivit platformei World Economic Forum.

Mai multe corporaţii sunt de acord să îşi instaleze panouri solare pe clădirile de birouri, iar altele investesc în aceste surse alternative de energie.

City of London a anunţat săptămâna trecută noile planuri de a-şi furniza total energie necesară prin metode sustenabile, anunţul referindu-se doar la zona de centru a Londrei. Acesta măsoară 3 kilometri pătraţi.

Mai multe instituţii bancare îşi au sediul central în această zonă, precum Aviva, BT Group şi Prudential. De asemenea găzduieşte Bank of England, Lloyd s of London şi Bursa din Londra. Cel mai mare zgârie-nori din zonă este clădirea LeadenHall, care găzudieşte mai multe businessuri.

„Furnizând 100% energie regenerabilă ne va face mai curaţi şi mai verzi, reducându-ne dependenţa de reţea. Unele clădire vor funcţiona pe energie cu zero carbon”, spune Catherine McGuinness, preşedinte al politicilor şi comitetului de resurse în cadrul corporaţiei City of London.

„Generându-ne singuri electricitatea şi investind în regenerabile, facem partea noastră în susţinerea ţintelor naţionale şi internaţionale cu privire la energie. Este un pas mare pentru noi şi demonstrează devotamentul nostru faţă de a deveni un business responsabil social”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
londra,
energie,
energie regenerabila

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.