LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Celulă de criză, constituită la MAI, pentru gestionarea numărului mare de români de la graniţa de Vest

Autor: Elena Crangasu Postat la 11 martie 2020 541 afişări

O celulă de criză se desfăşoară, la ora transmiterii ştirii, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru a se lua măsurile necesare gestionării numărului mare de români care vor să intre în ţară pe la graniţa de Vest, a anunţat, marţi seara, şeful Cancelariei premierului interimar Ludovic Orban.

Celulă de criză, constituită la MAI, pentru gestionarea numărului mare de români de la graniţa de Vest

„În acest moment, la sediul Ministerului de Interne, împreună cu celelalte instituţii competente se desfăşoară o celulă de criză pentru identificarea şi adoptarea soluţiilor care să ducă la defluirea acestei aglomeraţii înregistrate în momentul de faţă la graniţa de Vest a României. Sunt implicate, în momentul de faţă, atât insituţiile din subordinea ministerului Afacerilor Interne, Poliţia de Frontieră, cât şi instituţiile prefectului din judeţele de graniţă, responsabilii din Direcţiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, astfel încât să fie identificate şi adoptate în cel mai scurt timp măsurile necesare

Persoanele care vor să intre în ţară prin Vama Nădlac II au de aşteptat, marţi seara, aproximativ 50 de minute. În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria şi România se circulă pe trei benzi, iar formalităţile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.

Imaginile surprinse de camere de pe site-ul Poliţiei de Frontieră arată zeci de maşini care aşteaptă la rând să intre în ţară, prin punctul de trecere de la Nădlac II.

„În momentul de faţă timpul de aşteptare este de aproximativ 45-50 de minute pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi dată, anul trecut au intrat în ţară aproximativ 14.000 de persoane, iar în momentul de faţă sunt aproximativ 11.000 de persoane. Timpii de aşteptare se datorează controalelor suplimentare care se efectuează la intrare. Este vorba despre chestionare şi despre întrebările la care trebuie să răspundă. Vă daţi seama că dacă într-un autoturism sunt mai multe persoane sunt întrebate de unde vin, tocmai pentru a stabili dacă vin din zona de risc", a declarat, marţi seara, pentru MEDIAFAX, Filip Matei, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Aproximativ 80 de persoane care au venit în ultimele 24 de ore în România au ajuns în centrele de carantină din Arad. Un grup de români a refuzat carantina, însă autorităţile locale i-a convins să rămână şi au fost recoltate probe pentru a fi analizate pentru a exclude infectarea cu noul COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dancă,
frontieră,
nădlac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.