Celebrul producător de încălţăminte Rockport intră în faliment la doar trei ani după ce s-a separat de Adidas

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 mai 2018 19488 afişări

Celebrul producător de încălţăminte Rockport intră în faliment la doar trei ani după ce s-a separat de Adidas

Grupul Rockport, în portofoliul căruia se regăsesc brandurile Rockport, Aravon şi Dunham, este cea mai recentă victimă a falimentelor din retail după companiile Payless ShoeSource şi Nine West, potrivit The Guardian.

Producătorii de încălţăminte sunt loviţi de comportamentul clienţilor care este în schimbare şi care duce la o scădere drastică a traficului în magazine.

Rockport încearcă să ţină businessul în viaţă prin vânzarea către o firmă de private equity. Dar compania a atenţionat totuşi că este posibil să fie nevoită să închidă magazinele, inclusiv pe cele 27 din Statele Unite.

Producătorul învinovăţeşte separarea turbulentă de proprietarul anterior, Adidas prin unitatea Reebok. Adidas a vândut Rockport către o entitate formată din compania New Balance şi din Berkshire Partners.

Separarea de Adidas s-a dovedit a fi „mult mai complexă, a durat mult mai mult şi a fost mai scumpă decât am plănuit”, a declarat CEO-ul interimar, Paul Kosturos, în cererea pentru faliment.

Entitatea New Balance – Berkshire şi-a vândut participaţia către creditorii Rockport la sfârşitul lui 2017, moment în care compania a luat în considerare vânzarea unor active.

Rockport a transmis de asemenea că s-a confruntat cu probleme în lanţul de furnizori, dispute contractuale, vânzări scăzute şi competiţie online.

Fondată în 1971, compania Rockport speră să rămână în viaţa prin vânzarea activelor către firma de private equity Charlesbank.

Peste 57% din businessul Rockport provine din vânzarea cu amănuntul, distribuind produse în magazine, retaileri de specialitate, magazine independente şi comercianţi online.

Compania are 33 de magazine în Canada, vinde produse online şi colaborează cu 22 de distribuitori globali care vând produsele în 35 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
adidas,
incaltaminte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.