Celebra bancă Rothschild este consultantul Fondului Proprietatea în procesul de listare a Hidroelectrica la Bursă. La rândul său, compania de stat este ajutată în IPO de STJ Advisors

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 iunie 2023 74 afişări

Celebra bancă Rothschild este consultantul Fondului Proprietatea în procesul de listare a Hidroelectrica la Bursă. La rândul său, compania de stat este ajutată în IPO de STJ Advisors

Fondul Proprietatea, acţionar cu 20% la Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român, va lucra cu gigantul bancar american Rothschild în procesul de listare a producătorului de energie electrică la Bursa de Valori Bucureşti.

Banca de investiţii va opera pe post de „equity adviser”, fiind diferit de consultantul de listare. Mai exact, Rothschild & Co Equity Market Solutions Limited are titlul de consultant financiar al Fondului.

Marţi, 6 iunie, Hidroelectrica a anunţat intenţia de listare pe piaţa locală de capital prin vânzarea unei părţi de până la 20% din deţinerea acţionarului vânzător FP. Compania este aşteaptă să intre la cota Bursei în luna iulie, acţiunile Hidroelectrica urmând să fie incluse în indicele de referinţă BET din prima zi de tranzacţionare.

„Listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti ne va ajuta să ne diversificăm baza de acţionari şi să ne dezvoltăm profilul internaţional”, spune Bogdan Badea, CEO al Hidroelectrica.

Anul trecut, Ministerul Energiei şi FP au votat ca STJ Advisors Group să asiste Hidroelectrica pe segmentul de equity în vederea listării exclusiv a acţiunilor la BVB. Astfel, conform unui comunicat, STJ este „Consultant Financiar al Societăţii în legătură cu Oferta Publică Iniţială”.  De asemenea, segmentul juridic va fi acoperit de avocaţii de la Dentons.

Listarea Hidroelectrica nu contribuie la dezvoltarea capacităţilor energetice, dar umflă buzunarele băncilor occidentale cu 80 de milioane de euro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.