Cele mai responsabile companii din România: Medlife - Facem România verde

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 aprilie 2019 123 afişări

Cele mai responsabile companii din România: Medlife - Facem România verde

Motivaţie

Pădurile, printre ale căror funcţii 70% sunt vitale pentru oameni, au scăzut dramatic în ultima perioadă, ajungând azi să reprezinte doar 28,95% din suprafaţa ţării. Numai în ultimul an au fost dentificate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale, totalizând 140.964,85 mp de lemn, în ultimii ani peste 360.000 ha fiind despădurite sau degradate. În acelaşi timp, natalitatea scade de la an la an, iar dacă în 2016 se năşteau 189.783 copii, cu 11.240 mai puţini faţă de anul anterior, în primele luni din 2017 se înregistra o scădere de încă 12% faţă de anul precedent.

Descrierea proiectului

MedLife şi-a propus să facă o schimbare pentru „a face bine” şi mediului înconjurător simultan cu încurajarea natalităţii. Campania Facem România Verde avea să fie primul proiect MedLife de responsabilitate socială, dedicat protejării mediului, prin care compania îşi propune să contribuie la sănătatea şi echilibrul generaţiilor următoare. Astfel, campania Facem România verde venea cu promisiunea de a planta câte un copac pentru fiecare nou-născut din maternităţile MedLife. Pentru ca proiectul să fie realizat, s-a identificat una dintre zonele din România cu cel mai mare nivel al defrişărilor.

Prin asocierea cu Fundaţia Conservation Carpathia, MedLife şi-a luat angajamentul de a reîmpăduri, odată cu fiecare copil venit pe lume, o suprafaţă defrişată din Munţii Făgăraş, propunându-şi ca în primul an al proiectului să planteze peste 40.000 de copaci.

Rezultate

De la demararea campaniei Facem România verde, cei peste 27.000 de nou-născuţi au propriul copac plantat în Munţii Făgăraş, primind şi certificatul ce atestă acest lucru; fiecare copac plantat va contribui la restaurarea echilibrului natural.


Cifră de afaceri netă în anul 2018

804 mil. lei

Număr de angajaţi

6.500

Intervalul de implementare a proiectului

2017 - prezent

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.