Cele mai probabile 10 motive care pot distruge planeta si omenirea

Postat la 30 iulie 2015 592 afişări

Cele mai probabile 10 motive care pot distruge planeta si omenirea

Investitorul şi co-fondatorul companiei de investiţii GMO, Jeremy Grantham, atrage atenţia asupra a 10 lucruri care ar putea distruge lumea, într-o scrisoare trimestrială adresată investitorilor, relatează Business Insider.

1. Presiunea asupra creşterii PIB-ului în Statele Unite şi asupra echilibrului ţărilor dezvoltate

2. Disparţia resurselor ieftine

3. Petrolul

4. Schimbările climatice

5. Lipsa globală de hrană

6. Inegalitatea veniturilor

7. Încercarea de a înţelege deficienţele democraţiei şi ale capitalismului

8. Deficienţele  Rezervei Federale americane

9. O nouă bulă financiară

10. Limitarile speciei-homo sapiens

Grantham vede o lume care nu poate creşte la fel de repede pe cât are nevoie, guvernată în mod necorespunzător, o lume plină de lideri incapabili, o planetă care o să ducă lipsa hranei , ce este în criză de petrol, care rămâne fără resurse şi care este condusă defectuos de aceste animale limitate numite homo sapiens.

În încheiere, Jeremy Grantham scrie: "Pentru a face o dezvăluire completă, recunosc creşterea remarcabilă a unor tehnologii utile omenirii- în special în domeniul energetic şi în agricultură-care ar putea însemna salvarea speciei. Ar fi păcat, totuşi, să stric tonul acestei scrisori, aşa că o să vorbesc despre evoluţiile pozitive în următorul trimestru"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
planeta,
distrugere,
resurse,
echilibru,
hrana
/actualitate/cele-mai-probabile-10-motive-care-pot-distruge-planeta-si-omenirea-14652531
14652531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.