Cele mai mari greşeli la interviul de angajare

Autor: Alexandra Nicu Postat la 20 noiembrie 2013 9197 afişări

Într-un top realizat de site-ul BestJobs.ro, experienţa profesională şi compatibilitatea cu jobul pentru care aplică un candidat nu sunt singurele criterii de alegere. Conform clasamentului, două dintre motivele principale pentru care un candidat este respins sunt lipsa încrederii şi interesul redus faţă de job.

Cele mai mari greşeli la interviul de angajare

Dialogul din timpul interviului este important pentru angajator deoarece poate acumula informaţii importante despre atitudinea candidatului. Dacă acesta prezintă semne de apatie, interes redus faţă de job sau de companie, va primi feedback negativ. O altă greşeală importantă este şi diferenţa între CV şi ce este prezentat în timpul interviului.

Nervozitatea şi nesiguranţa sunt tipuri de comportamente care trebuie evitate la interviul de angajare. Un alt factor notabil este documentarea despre companie înaintea interviului, detaliu care este neglijat în multe cazuri.

„Candidatul recunoaste că a aplicat şi a venit la jobul respectiv mai degrabă pentru că nu are alte opţiuni în piaţă decât că ar fi potrivit sau şi-ar dori. De asemenea, atitudinea care denotă dezinteres, demotivare şi non-implicare: candidaţii deseori întârzie la interviu, candidaţii de pe poziţiile de entry level de multe ori nu ştiu pentru ce post au venit sau au ţinuta necorespunzătoare şi neglijentă”, identifică Simona Nicolaescu, director de resurse umane al Studio Moderna, ca fiind cele mai mari greşeli ale candidaţilor la interviul de angajare.

Limbajul nonverbal al potenţialului angajat poate să îi scadă şansele de angajare. Cele mai frecvente greşeli sunt când un candidat „butonează telefonul mobil în timp ce recruiter-ul îi explică cerinţele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu îi interesează nici conţinutul postului, pentru că ştiu ei deja totul”, explică Nicoleta Mihaita, Staffing Manager la Rompetrol.

BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunţuri de angajare din România. În acest moment, BestJobs.ro găzduieşte peste 2.500.000 de CV-uri în baza de date şi are peste 70.000 de companii client.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
greseli,
interviu,
candidat
/actualitate/cele-mai-mari-greseli-la-interviul-de-angajare-11708607
11708607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.