Cele mai ascunse secrete ale stewardeselor: ”Nu avem voie să ne îngrăşăm”

Autor: Ioana Matei Postat la 14 aprilie 2017 109 afişări

O însoţitoare de zbor care a avut această profesie timp de patru ani a povestit într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Telegraph câteva din secretele acestei meserii.

Cele mai ascunse secrete ale stewardeselor: ”Nu avem voie să ne îngrăşăm”

1. Însoţitorii de zbor pot să supravieţuiască în contexte asemănătoare celor din serialul TV Lost: antrenamentele de supravieţuire se numără printre abilităţile esenţiale ale însoţitorilor de zbor. Astfel, ei ştiu să construiască adăposturi improvizate, să strângă mâncare, să găsească apă potabilă şi să solicite ajutor, chiar şi în situaţia unei prăbuşiri în zona Arcticului, în junglă, în păduri tropicale şi în deşert.

2. Uşile toaletelor pot fi deschise din exterior de însoţitorii de zbor; astfel că ei recomandă folosirea acestora exclusiv pentru scopurile în care au fost create.

3. Însoţitorii de zbor nu au voie să bea în noaptea de dinaintea zborului: nu există excepţii de la această regulă; personalul navigant este supus testelor de alcoolemie şi droguri înainte de îmbarcare.

4. Nu au voie să se îngraşe: după ce au primit o uniformă, nu pot să o schimbe cu o mărime mai mare dacă descoperă că s-au îngrăşat cu câteva kilograme. Reprezentanţii liniei aeriene pentru care lucrează oferă o lună la dispoziţia însoţitorilor de zbor în care să slăbească pentru a ajunge la greutatea iniţială - altfel vor intra într-un program de management al greutăţii.

5. Sunt antrenaţi pentru a asista la naşterile ce ar putea avea loc în aer: în cazul în care miracolul naşterii se petrece în aer, însoţitorii de zbor au pregătirea necesară ca să asiste naşterea; în cazul operatorilor tradiţionali de zbor, nou născutul ar putea astfel să primească beneficiul de a zbura gratis toată viaţa.

6. Înaintea fiecărei călătorii, există câte un briefing cu însoţitorii de zbor în care sunt întrebaţi aspecte legate de proceduri şi cunoştinţe medicale; dacă nu răspund corect, nu se vor îmbarca.

7. Cunosc cele mai bune locuri în care să se distreze: este bine cunoscut faptul că însoţitorilor de zbor le place să se distreze şi, odată ce au ajuns la destinaţie, aceasta este principala lor preocupare: în loc să cumpăraţi un ghid de călătorie, întrebaţi-i pe însoţitorii de zbor care sunt cele mai bune locuri în care să ieşiţi odată ce ajungeţi la destinaţie. Petrecerile lor sunt printre cele mai nebuneşti, astfel că nu refuzaţi oportunitatea de a participa la un astfel de eveniment.

8. Mulţi dintre însoţitorii de zbor au pregătire în diverse alte domenii: mulţi oameni aleg cariera de însoţitor de zbor ca pe o reprofilare, astfel că în rândul personalului navigant se află foşti profesori, avocaţi, asistente şi chiar şi ofiţeri de poliţie.

9. Un aspect bine îngrijit este esenţial: există standarde stricte în ceea ce priveşte modul în care însoţitorii de zbor arată, de la lungimea fustei, culoarea rujului - constant aplicat, culoarea unghiilor; câteva companii aeriene testează chiar şi culoarea sutienului înainte de zboruri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.