Cel puţin 74 de morţi într-o serie de atentate comise de talibani în Afganistan

Postat la 17 octombrie 2017 156 afişări

Cel puţin 74 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite într-o serie de atentate comise marţi de insurgenţii talibani în mai multe regiuni din Afganistan, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Associated Press.

Cel puţin 74 de morţi într-o serie de atentate comise de talibani în Afganistan

"Această serie de atentate este cea mai gravă din anul 2017", a declarat Murad Ali Murad, adjunct al ministrului afgan de Interne.

Unul dintre cele mai grave atacuri a avut loc în provincia Paktia, situată în sudul Afganistanului, unde au fost ucise 41 de persoane - 21 de poliţişti şi 20 de civili. Atacul talibanilor a vizat o secţie de poliţie din oraşul Gardez, unde au fost comise două atentate sinucigaşe. Printre persoanele ucise se numără şeful poliţiei provinciale, Toryalai Abdyani. Alţi 48 de poliţişti şi 110 civili au fost răniţi în acest atac.

Alte 30 de persoane - 25 de agenţi de poliţie şi cinci civili - au fost ucise în provincia Ghazni.

Trei poliţişti au murit într-un atac comis în regiunea Farah.

Mişcarea talibanilor afgani a revendicat toate atacurile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.