Cel mai vechi monopol din lume, de 2600 de ani, se apropie de sfârşit

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 noiembrie 2014 560 afişări

Din 2016 China va liberaliza un monopol vechi de 2600 de ani, cel pe vânzarea sării.

Cel mai vechi monopol din lume, de 2600 de ani, se apropie de sfârşit

În prezent China National Salt Industri Corporation este singura entitate căreia i se permite să vândă sare în China, iar dimensiunile afacerii sunt considerabile: China produce mai multă sare decât orice altă ţară de pe glob şi foloseşte, pentru consum şi industrie, un sfert din sarea folosită pe planetă.

În aceste condiţi contrabanda este o problemă permanentă, aşa că Bejingul foloseşte o forţă specială de poliţie, care la un moment dat avea 25.000 de angajaţi.

Monopolul a fost instituit cu sute de ani înaintea erei noastre în unele state şi regiuni, în perioada în care a trăit Confucius şi a căpătat o dimensiune naţională în anul 119 înainte de Hristos.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-vechi-monopol-din-lume-de-2600-de-ani-se-apropie-de-sfarsit-13613636
13613636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.