Cel mai uşor material solid din lume, capabil să se balanseze pe o floare de cireş fără să îi strivească petalele

Autor: Octavian Bădescu Postat la 22 martie 2013 75 afişări

Acest material are o structură spongioasă, a fost confecţionat din carbon uscat congelat în combinaţie cu oxid de grafen şi este, la ora actuală, cel mai uşor material solid din lume.

Cel mai uşor material solid din lume, realizat din grafen, capabil să se balanseze pe o floare de cireş fără să îi strivească petalele, a fost creat de cercetătorii din China, informează dailymail.co.uk. Noul material, denumit grafen aerogel, a fost fabricat de cercetătorii de la Universitatea Zhejiang din provincia chineză Hangzhou. Acest material are o structură spongioasă, a fost confecţionat din carbon uscat congelat în combinaţie cu oxid de grafen şi este, la ora actuală, cel mai uşor material solid din lume. Având o greutate de doar 0,16 miligrame pe centimetru cub, aerogelul de grafen are o densitate de doar două ori mai mare decât aceea a hidrogenului - cel mai simplu dintre elementele chimice - şi este mai puţin dens decât heliul. Descoperit din întâmplare de doi cercetători ruşi care făceau diverse experimente, la Universitatea Manchester, cu materialul din care este confecţionată banda adezivă, grafenul este considerat un "material minune", care are potenţialul de a schimba viitorul.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-usor-material-solid-din-lume-capabil-sa-se-balanseze-pe-o-floare-de-cires-fara-sa-ii-striveasca-petalele-10683542
10683542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.