Cel mai mare secret al Terrei! Misterioasele pietre mişcătoare din Valea Morţii - GALERIE FOTO

Postat la 01 mai 2016 3609 afişări

 Valea Morţii este cea mai joasă, aridă şi fierbinte depresiune intramontană din  California meridională (Statele Unite). Valea a primit numele în 1849 în timpul Goanei după aur din California.

Zona a fost numită Death Valley de prospectorii de aur şi de alţii care încercau să traverseze valea în drumul lor spre domeniile de aur. Această vale mai este renumită şi pentru un fenomen neobişnuit care se produce aici: oamenii de ştiinţă au găsit aici urme drepte, sau şi în zigzig, lăsate pe parcursul anilor de pietre „călătoare”. Acest fenomen are loc pe suprafaţa platoului Racetrack Playa, fundul unui lac uscat din Valea Morţii.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decese,
pietre,
secret,
terra,
california,
aur,
fenomen
/actualitate/cel-mai-mare-secret-al-terrei-misterioasele-pietre-miscatoare-din-valea-mortii-galerie-foto-15273884
15273884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.