Cel mai lung pod maritim din lume a fost inaugurat in China (FOTO, VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 iunie 2011 504 afişări

China a inaugurat joi cel mai lung pod maritim din lume, care leaga portul Qingdao din provincia estica Shandong de insula Huangdao.

Agentia AP citeaza postul de televiziune CCTV, care afirma ca podul are 26 de mile lungime (41,84 km), o latime de 35 m si a costat peste 10 miliarde de yuani (circa 1,5 miliarde de dolari). Tot CCTV a transmis ca impreuna cu podul a fost inaugurat si un tunel subacvatic. Podul a fost proiectat de Shandong Gausu Group si este asteptat sa atraga un trafic de peste 30.000 de vehicule pe zi.

Informatiile despre lungimea podului variaza insa: agentia Xinhua scrie ca podul Qingdao Jiaozhou Bay Bridge se intinde pe 36,5 km, are opt benzi de circulatie si peste 5.000 de piloni de sustinere si a costat 14,8 miliarde de yuani (2,3 miliarde de dolari).

Constructia a inceput in 2007, iar scopul investitiei a fost scurtarea drumului intre Qingdao si districtul Huangdao cu 30 km, reducand timpul de calatorie de la 40 la 20 de minute, conform lui Han Shouxin, oficial al comitetului de management al traficului urban din Qingdao, citat de Xinhua.

Xinhua afirma ca pana acum, cel mai lung pod maritim din lume era cel din golful Hangzhou, o constructie lunga de 36 km, care leaga orasele Jiaxing si Ningbo din provincia estica Zhejiang.

Sursa foto: Xinhua

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-lung-pod-maritim-din-lume-a-fost-inaugurat-in-china-foto-video-8416759
8416759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.