Cel mai frumos sat din România este pe cale de dispariţie

Autor: Ioana Matei Postat la 25 iulie 2014 781 afişări

Cel mai frumos sat din România este pe cale de dispariţie

“O călătorie în timp spre Europa Medievală este ceea ce oferă aceste ascunzători din Transilvania”  descriu  specialiştii de la publicaţia axată pe călătorii Condé Nast Traveler satul Beia din judeţul Braşov. Satul este prezent într-un clasament al destinaţiilor spectaculoase aflate pe cale de dispariţie, alături de Ciudad Perdida (Oraşul Dispărut) din Columbia, satele minorităţilor din provincia Guizhou din China, Gobekli Tepe din Turcia şi Mirador din Guatemala. Cele cinci locuri fac parte din lista anuală a Global Heritage Fund care cuprinde regiunile culturale aflate în pericol.

“Oraşele celor şapte fortăreţe din regiune (Siebenbürgen), construite de saxoni în secolul al XII-lea au trecut neatinse prin era socialistă, iar de atunci au fost restaurate şi aduse la eleganţa de odinioară. Existenţa lor este însă ameninţată de modernizările recente”, explică reprezentanţii Condé Nast unul dintre motivele pentru care regiunea ar trebui vizitată cât mai curând. 

“Casa maşinii” , o clădire ce adăpostea maşina electrică a domeniului Zabola şi care a servit apoi drept garaj se află printre recomandările publicaţiei străine. Pentru o plimbare rustică, ei recomandă Hanul Ursita, o fermă restaurată din Roşia Montană, unde turiştii pot înota în râuri de munte şi pot să se relaxeze alători de păstorii din sat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
brasov,
destinatii,
europa,
disparitie
/actualitate/cel-mai-frumos-sat-din-romania-este-pe-cale-de-disparitie-12976143
12976143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.