Cel mai bogat om din Africa anunţă investiţii uriaşe în Europa şi SUA

Postat la 17 august 2017 180 afişări

Cel mai bogat bărbat din Africa, Aliko Dangote, plănuieşte să investească 20 până la 50 de miliarde de dolari în SUA şi Europa până în 2025, în industria energetică şi petrochimică, scrie Bloomberg

Cel mai bogat om din Africa anunţă investiţii uriaşe în Europa şi SUA

Nigerianul de 60 de ani, magnat al industriei cimentului, plănuieşte să-şi extindă investiţiile pentru prima dată în 2020, după ce a investit aproape 5 miliarde de dolari în proiecte de agricultură şi alte 11 miliarde în rafinării petroliere în ţara sa natală.

„Începând din 2020, 60% din viitoarele noastre investiţii vor fi în afara Africii, pentru a putea avea un echilibru. Cred că resursele regenerabile sunt principalul motor al dezvoltării şi reprezintă viitorul. Deşi ne interesează petrochimia, putem investi şi în alte companii", a declarat Dangote, afacerist cu o avere de 11,1 miliarde de dolari, potrivit clasamentului realizat de Bloomberg. 

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.