CEI MAI PROŞTI hoţi din lume: au încercat de 22 DE ORI să fure 7 milioane de lei din contul unei firme. Poliţiştii, ŞOCAŢI când au aflat unde doreau să trimită banii

Postat la 15 iunie 2018 135 afişări

Şase tineri din judeţul Timiş sunt cercetaţi pentru infracţiuni informatice, după ce au încercat să vireze din contul unei firme la care trei dintre ei erau angajaţi peste şapte milioane de lei în alt cont, transmite corespondentul MEDIAFAX.

CEI MAI PROŞTI hoţi din lume: au încercat de 22 DE ORI să fure 7 milioane de lei din contul unei firme. Poliţiştii, ŞOCAŢI când au aflat unde doreau să trimită banii

Şase tineri cu vârste între 20 şi 28 de ani sunt cercetaţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timiş şi procurorii DIICOT pentru infracţiuni informatice.

“Din investigaţii a reieşit că, în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2017, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii creditoare la două terminale POS, amplasate în incinta unei societăţi comerciale din Timişoara, prin folosirea funcţiei REFUND a aparatului POS, urmând ca în conturile bănuiţilor să fie viraţi 7.200.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, în care sunt cercetate şase persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş,.

În cadrul dosarului penal, cei şase tineri au fost audiaţi, iar unul dintre aceştia, de 24 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.