Cegedim: Uşoară redresare pe piaţa medicamentelor la jumătatea anului 2017

Autor: Georgiana Călin Postat la 31 august 2017 588 afişări

Conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, Cegedim estimează că în perioada iulie 2016 – iunie 2017, volumul medicamentelor eliberate către pacienţi în România a fost de 561,0 milioane cutii, în creştere cu 5,4% faţă de iulie 2015 – iunie 2016, în creştere fiind şi numărul total de zile de tratament (7,1%).

Cegedim: Uşoară redresare pe piaţa medicamentelor la jumătatea anului 2017

Valoarea medicamentelor eliberate către pacienţi în România a fost de 13,13 miliarde lei la preţ de distribuţie, în creştere cu 10,0% faţă de iulie 2015 – iunie 2016. Izolând impactul programelor cost-volum-rezultat (CVR) şi cost-volum (CV), valoarea medicamentelor Rx din farmacii a crescut cu 7,8% faţă de iulie 2015 – iunie 2016.

 

Pharma & Hospital Report, studiu de referinţă în analiza pieţei farmaceutice din România, este realizat începând cu anul 1996.„ Deşi la nivel de ansamblu lucrurile par a se fi liniştit puţin pe piaţa medicamentelor, mă tem că nu este deloc aşa. Creşterea este ne-uniformă, taxarea (prin claw-back) de asemenea, iar aproape tot lanţul de aprovizionare încearcă să facă din disponibilitatea produsului un avantaj competitiv necorespunzător. Ne-am întors în timp cu 15-20 ani, când medicamente relativ banale nu se găseau sau se găseau cu dificultate, spre disperarea bietului pacient.” a declarat Petru Crăciun, director general Cegedim. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.