CEC Bank va credita IMM-urile cu 10 mil. euro

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 iulie 2014 64 afişări

CEC Bank va acorda IMM-urilor împrumuturi de 10 milioane de euro, în echivalent lei, în virtutea unui acord de finanţare cu Fondul European de Investiţii (FEI) încheiat în cadrul iniţiativei JEREMIE a Comisiei Europene, fiecare instituţie contribuind cu 50% din valoarea creditelor furnizate.

CEC Bank va credita IMM-urile cu 10 mil. euro

Finanţările se vor acorda IMM-urilor, întreprinderilor individuale, asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice autorizate pentru investiţii şi finanţarea capitalului de lucru, se arată într-un comunicat al CEC Bank.

"Suntem convinşi că astfel de instrumente financiare răspund nevoilor actuale de finanţare ale clienţilor, care vor beneficia astfel de condiţii de preţ avantajoase şi garanţii flexibile. În plus, clienţii vor dispune de consultanţă profesionistă pentru finanţarea investiţiilor şi a capitalului de lucru, prin intermediul Birourilor de consiliere dedicate IMM-urilor şi sprijinirii proiectelor de accesare a fondurilor europene din fiecare judeţ", a declarat preşedintele instituţiei de credit, Radu Graţian Gheţea.

"Extindem dezvoltarea ajutorului financiar pentru IMM-urile din România prin adăugarea unei bănci româneşti importante la schema noastră de împrumuturi accesibile. În cadrul initiaţivei JEREMIE noi eliminăm obstacolele tradiţionale pentru bancă şi IMM-uri şi oferim fiecărei părţi implicate soluţiile necesare pentru a menţine un flux puternic de finanţare pentru dezvoltarea afacerii", a comentat Hubert Cottogni, Head of Mandate Management FEI.

CEC este a şasea bancă din România care accesează finanţare prin iniţiativa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), după BCR, BRD, Raiffeisen, UniCredit Ţiriac şi ProCredit. Creditul maxim care poate fi accesat este de un milion de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cec-bank-va-credita-imm-urile-cu-10-mil-euro-12931340
12931340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.