CEC Bank lansează un credit ipotecar cu dobândă fixă în primii 5 ani, de 4,5% pentru clienţii care îşi încasează veniturile prin bancă; din al şaselea an, dobânda este IRCC+ 2,5% pe an

Autor: Roxana Rosu Postat la 18 octombrie 2021 73 afişări

CEC Bank lansează un credit ipotecar cu dobândă fixă în primii 5 ani, de 4,5% pentru clienţii care îşi încasează veniturile prin bancă; din al şaselea an, dobânda este IRCC+ 2,5% pe an

CEC Bank lansează un credit ipotecar cu dobândă fixă în primii 5 ani, de 4,7% pe an pentru clienţii care nu au salariile în contul băncii şi de 4,5% pentru cei îşi încasează veniturile prin bancă.

În plus, în perioada octombrie 2021-aprilie 2022, CEC Bank derulează o promoţie prin care creditele ipotecare cu dobândă fixă au comision zero de administrare pe toată durata creditului, ceea ce echivalează cu o reducere de 0,48 puncte procentuale a costurilor totale anuale.

”Am lansat creditele ipotecare cu dobândă fixă pentru a oferi clienţilor o soluţie prin care se pot proteja faţă de variaţiile pe termen mediu ale ratelor şi dobânzii, în contextul în care, în prezent, dobânzile sunt aproape de minimele istorice şi există semnale pe piaţă privind inversarea trendului în viitorul apropiat. Având deja în ofertă credite cu dobândă fixă pentru nevoi personale, în ultimii ani am văzut creşterea apetitului clienţilor pentru astfel de finanţări. Clienţii vor avea în continuare posibilitatea de a alege între credite cu dobândă fixă şi cele cu dobândă variabilă”, a declarat Adina Călin, Director Produse şi Servicii în cadrul CEC Bank.

Pentru creditele ipotecare cu dobândă fixă contractate până în aprilie 2022, dobânda şi comisionul de analiză (de 500 de lei) sunt singurele costuri. Nu se percepe comision de administrare lunar pe toată durata derulării creditului.

Din cel de-al şaselea an, după expirarea perioadei în care se percepe dobândă fixă, se aplică dobândă variabilă, cu o marjă printre cele mai reduse de pe piaţă: IRCC+ 2,3% pe an - în cazul clienţilor care îşi încasează salariile prin bancă, respectiv IRCC+ 2,5% pe an - fără încasare venituri.

De exemplu, în cazul unui credit de 250. 000 de lei, pe 25 de ani, rata lunară va fi de 1.418 lei, iar suma totală de rambursat de 393.954 lei. Calculul a fost făcut cu o dobândă fixă în primii 5 ani de 4,7% şi variabilă în următorii 20 de ani (IRCC+2,5%), DAE fiind de 4,13%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
banca,
clienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.