Cea mai scumpă gară din lume va fi inaugurată la New York: 3,8 miliarde de dolari

Postat la 04 martie 2016 122 afişări

Cea mai scumpă gară din lume va fi inaugurată la New York: 3,8 miliarde de dolari

Costul acesteia: 3,85 miliarde de dolari. Lansat în 2004, proiectul a fost criticat pentru costul său ridicat, dar şi pentru designul său. Noua gară din World Trade Center îşi deschide porţile, scrie Le Figaro. Gara nu va fi complet funcţională, partea din nord-est fiind în prezent închisă. Un eveniment oficial este prevăzut pentru deschiderea acestei secţiuni, care va avea loc „la începutul primăverii“, a declarat un purtător de cuvânt al arhitectului care s-a ocupat de proiect, Santiago Calatrava.

În momentul finalizării, gara va lega trenurile de suburbie care deservesc New Jersey-ul şi unsprezece linii de metrou. Gara va adăposti un vast centru comercial de aproape 34.000 de metri pătraţi, denumit Westfield, care va cuprinde magazine şi restaurant, care nu se vor deschide mai devreme de luna august. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gara,
miliarde,
new york,
cost,
deschidere,
proiect,
refuz
/actualitate/cea-mai-scumpa-gara-din-lume-va-fi-inaugurata-la-new-york-3-8-miliarde-de-dolari-15096554
15096554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.