Cea mai nouă tehnologie: maşina fără cheie. Iată cum deschizi maşina

Postat la 13 octombrie 2017 400 afişări

Tehnologia in domeniul auto nu ia pauza niciodata.

Cea mai nouă tehnologie: maşina fără cheie. Iată cum deschizi maşina

Iar nemtii de la BMW s-au gandit sa ne demonstreze acest lucru intr-un mod cu adevarat inedit. Un nou concept de BMW e pregatit, declaraIan Robertson, pentru Salonul Auto de la Frankfurt. 

 

Acesta va fi construit pe baza unui concept foarte indraznet. Minusul va reprezenta pentru prima oara un plus in istoria auto. BMW-ul nou nu va avea chei. El se va putea descuia pe baza unei aplicatii pe telefon. 

 

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca multi oameni isi uita mereu cheile de la masina acasa, insa intotdeauna au la ei telefoanele. Ba mai mult, telefonul este obiectul tinut cel mai mult in mana, spre deosebire de cheia auto care se cufunda adanc in buzunarul de la pantaloni pentru ore in sir uneori. 

 

BMW si masina fara cheie

 

Aceasta masina ar urma sa apara in curand, la momentul actual inginerii gandindu-se cum sa eficientizeze cat mai mult procesul de inchidere si deschidere a masinii. Actualmente, putem discuta de o simpla aplicatie instalata pe smartphone care tine locul cheii. Insa tehnologia key-less doreste sa evolueze din ce in ce mai mult pana ajunge la solutia optima. 

 

Exista insa si ingrijorari cu privire la siguranta. Accesul pe baza unei simple aplicatii poate insemna si o oportunitate foarte mare pentru hotii de masini. In acelasi timp, ce vor face soferii daca vor ramane fara baterie la telefon? 

Acestea sunt intrebari la care inginerii si proiectantii BMW trebuie sa gaseasca raspunsuri inainte sa lanseze pe piata BMW-ul bazat pe tehnologia key-less. 

 

Cheia inteligenta BMW 

La momentul actual brandul nemtesc pune la dispozitie o solutie tehnologica extrem de inovativa pe piata auto. Pe langa piesele auto de calitate si designul excelent perfectionat al masinilor BMW, inginerii pun la dispozitie si modele ce functioneaza pe baza unei chei inteligente – Display Key. 

Aceasta cheie poate realiza, cu ajutorul senzorilor, parcarea automata a automobilului si poate asigura soferului si cateva miscari de baza, inainte si inapoi cu vehiculul, fara a solicita niciun efort din partea soferului.  

 

Iata asadar ca piata auto devine din ce in ce mai performanta, iar solutiile oferite de ingineri incep sa reprezinte beneficii din ce in ce mai atractive pentru brandurile auto de lux. Nemtii reusesc de fiecare data sa faca diferenta. Si iata ca nu doar prin calitate, ci si prin creativitate si inovatie continua. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.