Cea mai mare provocare în discuţiile dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, dacă acestea vor avea loc. Imaginile surprinse de sateliţi în Coreea de Nord

Autor: Maria Bîrnaure Postat la 01 aprilie 2018 88 afişări

Dacă preşedintele Trump se va întâlni, cu adevărat, cu Kim Jong-un în următoarele luni - întâlnire pe care mulţi oficiali americani o pun la îndoială - liderul Statelor Unite va avea de depăşit o provocare mult mai mare decât aceea de a convinge Coreea de Nord să renunţe la armele sale nucleare.

Donald Trump va trebui să convingă Phenianul să renunţe la fabricile, reactoarele şi toate elementele care facilitează „îmbogăţirea” ţării din punct de vedere nuclear, potrivit unei analize The New York Times, citată de gandul.info. Imaginile surprinse prin satelit arată că nord-coreenii îşi extind această ramură a producţiei nucleare.

Aceleaşi imagini au surprins un nou reactor în complexul nuclear din Yongbyon, acolo unde Coreea de Nord şi-a început, în anii '60, programul său nuclear. Astăzi, situl se poate mândri cu sute de clădiri înşirate de-a lungul unei porţiuni din râul Kuryong şi care ocupă o suprafaţă de aproape 800 de hectare. 

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.