Cea mai mare listare bursieră din ultimii doi ani: Operatorul Telecom China Towers a obţinut 7 miliarde de dolari după IPO

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 august 2018 65 afişări

Cea mai mare listare bursieră din ultimii doi ani: Operatorul Telecom China Towers a obţinut 7 miliarde de dolari după IPO

China Tower Corp. a obţinut 6,9 miliarde de dolari în urma listării la bursă, potrivit surselor citate de Reuters care susţin că este a doua cea mai mare listare din ultimii doi ani.

Cel mai mare operator de reţea telecom din lume a vândut 43,1 miliarde de acţini noi, sau 25% din capital, la 0,16 dolari per acţiune, ridicând valoarea firmei la 28 de miliarde de dolari.

Listarea a fost văzută ca un test pentru piaţa de IPO-uri din Hong Kong în contextul în care investitorii au în vedere mai multe proiecte mari în acelaşi timp, iar indicele de referinţă Hang Seng Index (HSI) a scăzut cu 14% din ianuarie până acum.

Această listare vine, de asemenea, într-un moment în care economia Chinei începe să încetinească după încercările guvernului de a reduce datoria şi de a tempera conflictul cu Donald Trump.

Cu 6,9 miliarde de dolari, listarea China Tower devine cea mai mare listare din lume de când Postal Savings Bank of China s-a listat pentru 7,63 miliarde dolari pe bursa din Hong Kong în 2016.

China Tower operează 1,9 milioane de turnuri telecom, potrivit datelor din luna iunie. Compania plănuieşte să folosească 60% din veniturile de la IPO pentru a construi turnuri noi şi pentru a le consolida pe cele existente, în vederea implementării noii tehnologii 5G.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
listare,
miliarde,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.