Cea mai mare greşeală a companiei Apple este că nu a cumpărat Netflix

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 februarie 2019 368 afişări

Cea mai mare greşeală a companiei Apple este că nu a cumpărat Netflix

Cea mai mare greşeală a gigantului Apple sub conducerea lui Tim Cook este că nu a cumpărat Netflix, susţine un strateg pentru CNBC.

Daniel Ives, managing director în cadrul companiei de cercetare Wedbush, susţine că Apple se confruntă în prezent cu „cel mai întunecat capitol” de când a început era iPhone-urilor.

„Suntem încrezători în serviciile oferite de Apple”, spune el. „Următoarele trimestr vor fi o luptă pentru companie, dar prezicem o capitalizare de 1.000 miliarde dolari pentru Apple în 2019”.

Pentru a trece în următoarea etapă de creştere, Apple ar trebui să investească masiv în oferta de servicii, adaugă Ives.

„Ai nevoie de conţinut, trebuie să alimentezi motorul. Lor le lipseşte conţinutul original şi conţinutl video, de aceea credem că vor cumpăra un mare producător de filme în 2019”, spune el. „Credem că ar putea fi Sony, Lionsgate, A24, un deal cu CBS sau Viacom ar putea fi pe masă precum şi un deal cu Netflix, încât asta este soluţia de creştere”.

„În opinia mea cea mai mare greşeală strategică a Apple de când a preluat Cook conducerea este că nu a cumpărat Netflix până acum”, spune Ives. „Aia era afacerea care trebuia închieată când vine vorba de conţinut

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
crestere,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.