Cea mai mare competiţie de schi alpin din ţară are loc pe 23-24 februarie

Autor: Florin Casota Postat la 26 ianuarie 2018 121 afişări

Aproximativ 100 de schiori din zece ţări vor ajunge la finele lunii viitoare în Poiana Braşov pentru a participa la cea mai mare competiţie de schi alpin organizată la noi în ţară - FIS Children Trophy.

Cea mai mare competiţie de schi alpin din ţară are loc pe 23-24 februarie

Evenimentul,  lansat  în  premieră  în România de către Asociaţia de Turism Poiana Braşov, Federaţia Română de Schi şi Biathlon şi Primăria Braşov,  se desfăşoară în zilele de 23 şi 24 februarie.

Competiţia se adresează tinerilor schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani.

Schiul atrage anual un număr din ce în ce mai mare de turişti în staţunile montane. De exemplu, anul trecut instalaţiile din Poiana Braşov au întregistrat peste 2,3 milioane de urcări.

Sportivii vor concura la probele de slalom uriaş şi slalom pe pârtia Subteleferic din masivul Postăvaru. Acest eveniment va continua până în anul 2022, fiind înscris încă patru ani în calendarul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

„Pentru mine, Children Trophy reprezintă un pas înainte în schiul alpin şi totodată o rampă de lansare pentru tinerii sportivi către schiul de înaltă performanţă”, declară ambasadorul sportiv al competiţiei Ioan Gabriel Nan, multiplu campion naţional şi internaţional.

„Există un interes din ce în ce mai ridicat pentru acest sport, mai ales în rândul tineretului, şi prin urmare, organizarea competiţiilor sportive la noi în Poiană constituie un mijloc de promovare spectaculos, prin care să facem cunoscută această zonă pe întreg mapamondul”, a declarat Dragoş Frăţilă, directorul general al Teleferic Grand Hotel.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.