Cea mai bună veste din ultimii 10 ani!! Este pentru prima oară când se întâmplă asta în România, iar salariile EXPLODEAZĂ

Postat la 19 octombrie 2017 246 afişări

Aproximativ 250.000 de români au intrat în şomaj în primele şase luni ale acestui an, numărul celor care intră în categoria şomerilor noi este de aproape două ori mai scăzut faţă de perioada similară din 2008, arată datele Ministerului Muncii.

Cea mai bună veste din ultimii 10 ani!! Este pentru prima oară când se întâmplă asta în România, iar salariile EXPLODEAZĂ

Cu toate că scăderea numărului de noi şomeri poate fi un semnal bun pentru piaţa muncii, angajatorii susţin că, deşi au proiecte de recrutare, nu mai găsesc candidaţi.

 

„Este cât se poate de clar că forţa de muncă disponibilă şi doritoare de muncă este la un nivel minim, iar cererea de forţă de muncă este la maxim istoric. De aceea, trebuie să luăm în calcul alternative. Dacă relocările din alte zone din România rezolvau problema până acum un an, în ultima perioadă am început să ne uităm spre aducerea de forţă de muncă de pe alte continente“, a spus Oana Petcu, sales & operations director în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Humangest Group, care are aproximativ 600 de salariaţi.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.