Ce sumă fabuloasă a primit, în mod incorect, fostul CEO al Nissan şi Mitsubishi

Postat la 18 ianuarie 2019 126 afişări

Ce sumă fabuloasă a primit, în mod incorect, fostul CEO al Nissan şi Mitsubishi

O investigaţie derulată de Nissan şi Mitsubishi a scos la iveală faptul că Carlos Ghosn, fost CEO al ambelor companii, a primit în mod incorect plăţi ce totalizează aproape 9 milioane de dolari.

 

Carlos Ghosn a fost reţinut în luna noiembrie a anului trecut, fiind acuzat de fraudă fiscală.

 

Plăţile ar fi fost făcute chiar de un joint venture între cele două companii, dar Ghosn este acuzat că nu ar fi făcut dezvăluit aceste încasări unor membri ai board-ului.

 

Ghosn a mai fost acuzat şi de transferul temporar al pierderilor de investiţii personale către Nissan în 2008 şi pentru subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, arată o declaraţie a avocatului său, Motonari Otsuru. Acesta a solicitat, la începutul anului, eliberarea pe cauţiune a lui Ghosn, care a fost arestat pe 19 noiembrie. Ghosn mai este deja acuzat că şi-a diminuat venituile raportate timp de cinci ani, până în 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nissan,
primire,
ceo,
incorect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.