Ce ştim despre Lambda, cea mai recentă variantă COVID identificată de OMS? A fost depistată în Europa şi inclusă în categoria „de interes”

Postat la 07 iulie 2021 80 afişări

Ce ştim despre Lambda, cea mai recentă variantă COVID identificată de OMS? A fost depistată în Europa şi inclusă în categoria „de interes”

Cea mai recentă variantă de COVID-19, Lambda, a fost găsită în cel puţin 27 de ţări diferite.Tulpina a fost identificată şi în Europa.

În Marea Britanie au fost raportate mai multe cazuri şi este posibil ca aceasta să fie mai contagioasă.

Cea mai recentă variantă de COVID-19 descoperită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se numeşte Lambda şi a fost identificată în cel puţin 27 de ţări diferite, scrie Euronews.

Este preponderent răspândită în America de Sud, iar prima dată a fost găsită în Peru, în august anul trecut. Cazurile de infectare cu această variantă de coronavirus sunt din ce în ce mai multe în această regiune.

Lambda începe să apară şi în Europa, care se luptă deja cu varianta Delta, din cauza lipsei de studii, dar nu este deocamdată clar dacă tulpina din America de Sud ar trebui să repreznte o ameninţare.

În prezent, varianta Lambda nu este inclusă de OMS la categoria variantelor „îngrijorătoare”, ci la cele „de interes”, ceea ce înseamnă că a fost detectată în mai multe ţări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
depistare,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.